Vihar

Jelentős késések a dél-balatoni vasútvonalon

Több helyen megindult a vonatközlekedés, de továbbra is jelentős, akár másfél órás késésekre is számítani lehet a dél-balatoni vasútvonalon.

2014.05.15 10:19MTI
MTI/Varga György

A Mávinform szerint hajnal óta gondot okoz a viharos erejű szél a Somogy megyei vasútvonalakon. Közleményük szerint a Budapest-Fonyód-Nagykanizsa, illetve Keszthely vonalon jelentős, 30-40 perces, vagy akár egy-másfél órás késésekre kell készülni.

A legnagyobb gondot a dél-balatoni vasútvonalon okozza a viharos erejű szél, több helyen zárlat van, Balatonboglárnál kidőlt fa rongálta meg a felsővezetéket. Emiatt Balatonlelle-felső és Balatonboglár között nem közlekedhetnek a vonatok.

A zárlat miatt nincs áram a felsővezetékben Balatonszárszó-Fonyód-Nagykanizsa, illetve Balatonszentgyörgy és Keszthely között. A MÁV-Start a dél-balatoni vonal egy szakaszán vonatpótló buszok beállítását tervezi. Dombóvár és Kaposvár között viszont megindult a vonatközlekedés, miután Taszárnál helyreállították a hajnalban leszakadt felsővezetéket.

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon is helyreáll a menetrend, a villanymozdonyok ismét közlekedhetnek. Emellett Bak és Zalaegerszeg, valamint Darány és Szigetvár között is megindult a vonatközlekedés. Korábban mindkét helyen fa dőlt a sínekre.

A Pécs-Szentlőrinc-Barcs-Gyékényes vonalon is menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Kaposvár-Tab-Siófok közötti vonatok viszont a hajnali órákban történt fakidőlés miatt még késnek a szerelvények.

A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy utazás előtt tájékozódjanak a Mávdirekt 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

MTI/Varga György


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.