Menetrendi változásokra kell készülni

Kedden indul az 1-es villamos felújításának újabb üteme

Kedden újabb üteme kezdődik el az 1-es villamosvonal felújításának és meghosszabbításának, emiatt némileg változik a villamos és a pótlóbuszok menetrendje is.

2014.03.30 18:34MTI
MTI, archív

A Közvágóhíd megálló szerkezetbontásának befejeztével megkezdődött a déli vonalszakasz átépítése, amellyel várhatóan június 10-ére végeznek és folytatódnak a munkák a Rákóczi hídon is, ahol jelenleg a terület előkészítését végzik.

A leendő új vonalszakasz budai oldalán zajlik a Budafoki úti és a Nádorkerti út megálló, és a hozzájuk tartozó, három méter széles gyalogos aluljárók, valamint az esélyegyenlőséget biztosító liftek építése.

Az ütemváltás miatt április elsejétől várhatóan 10-ig az 1-es villamos csak az Árpád híd és a Vajda Péter utca között közlekedik, az 1A villamos pedig nem jár. A Közvágóhíd és a Vajda Péter utca között a BKK új pótlójáratot indít 201V jelzéssel, de a szintén Vajda Péter utcáig közlekedő 103-as busz is igénybe vehető.

Az északi szakaszon a pótlás rendje változatlan: az 1V és a 101V busz közlekedik az Árpád hídig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.