Piszkos anyagiak

Peru jövőre sem fogadja a Dakar mezőnyét

11,9 millió dollárnak megfelelő összegbe kerülne az, ha a mezőny néhány napig Peru területén haladna, s ehhez jönne még a viadalt szervező Amaury Sport Organisation (ASO) nevű szervezetnek járó 6 millió dolláros jogdíj.

2014.03.12 10:40MTI
freedigitalphotos.net

"Ez az állam, a perui kormány döntése" - közölte egy rádióadásban Magaly Silva külkereskedelemért és turizmusért felelős miniszter, hozzátéve, hogy ennyi pénzből iskolákat tudnak építeni elmaradott negyedekben.

Etienne Lavigne, az ASO igazgatója hétfőn kérte a perui hatóságokat, hogy álljanak elő végső döntésükkel, mivel már csak két hét van hátra a 2015-ös útvonal hivatalos bejelentéséig.

A Dakar-rali 2012-ben Peruban ért véget, 2013-ban pedig ott volt a rajt, idén azonban Argentína és Chile mellett Bolíviában száguldottak az autósok, motorosok, quadosok és kamionosok.

A világ legnehezebb terepraliversenyét először 2009-ben rendezték meg Dél-Amerikában, közelebbről Argentínában és Chilében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.