A kínai piac (lenne) a cél

Túl drágák a Volkswagenek

Nem tudja elég olcsóra tervezni költségtakarékos autóit a német gyártó.

2014.03.04 14:55MTI

Nem tudja elég olcsóra tervezni költségtakarékos autóit a Volkswagen. Európa egyik vezető autógyártója hónapok óta próbál betörni a feltörekvő országok autópiacaira egy kedvező árú, az alapszolgáltatásokra koncentráló modellel.

Heinz-Jakob Neusser, a Volkswagen márkafelelőse a Reuters hírügynökségnek a Genfi Autószalonon elmondta, egyre nehezebb tartani a költségtakarékos autókhoz szükséges kiadási határokat.

"Nincs semmi értelme elfogadtatni egy olyan járművet, amely nem éri el a követelményeinket" - fogalmazott Heinz-Jakob Neusser, de utána azt is hozzátette, hogy a Volkswagen természetesen tovább próbálkozik.

A Volkswagen Kínában szeretné gyártani új költségtakarékos autóit, és 6-8 ezer euróért árulná darabját. Az autógyártó azonban még nem tudott kidolgozni egy kellően olcsó gyártási mechanizmust ehhez.

Indiában és Délkelet-Ázsia több országában egyre nagyobb a kereslet a kicsi és olcsó autók iránt, de a Volkswagennek nincs erős piaci jelenléte ezekben az államokban.

2009-ben a Volkswagen együttműködési megállapodást kötött a Suzuki Motor autógyártóval, hogy segítse ázsiai terjeszkedését, de 2011-ben nyilvános viták közepette összeomlott a megállapodás.

A Volkswagen új tervei szerint a már kifutott modelleknél alkalmazott technikákat használják fel a költségtakarékos autójuknál, hogy olcsóbbá tegyék az új modell összeszerelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.