Gyenge minőségű műanyag miatt

Csaknem húszezer autót kénytelen visszahívni az Aston Martin

Több mint 17 és félezer gépjárművet kénytelen visszahívni világszerte a brit Aston Martin, egy kínai beszállítója ugyanis gyenge minőségű műanyagot küldött a gyárnak.

2014.02.06 11:46MTI

A hírről a sina.com kínai internetes hírportál számol be a luxusautó-gyártó szerdai bejelentését követően.

A portál szerint a kérdéses autók gázpedáljaival akadhat probléma, azok készítésénél ugyanis a beszállító dél-kínai Shenzhen Kexiang vállalat rossz műanyagot használt, amelyet egy másik dél-kínai cégtől, a tungkuani Synthetic Plastic nyersanyagszolgáltatótól szerezett be.

A gyenge minőségű műanyag miatt a gázpedál eltörhet, megnövelve ezzel a baleset vagy ütközés kockázatát. A visszahívás a vállalat összes 2007 novembere és 2013 decembere közti balkormányos és az összes 2012 májusa és 2013 decembere közt gyártott jobbkormányos gépjárművét érinti, ez az elmúlt hat év teljes kibocsátásának háromnegyede.

A cég például Európában több mint 7 ezer, az Egyesült Államokban pedig több mint 5 ezer autót hív vissza. Az Aston Martin a gázpedálok térítésmentes cseréjét ígérte vevőinek, s úgy fogalmazott: nem tud arról, hogy baleset történt volna a hamisítás miatt, 22 esetben jelentettek a tulajdonosok meghibásodást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.