Virtuális élmény egy valós autóval

Videojátékban jelenik meg az új BMW

Először a Gran Turismo 6-ban lehet kipróbálni a bajorok új autóját.

2013.12.14 11:55Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Polyphony Digital, a PlayStation 3-ra nemrégiben kiadott Gran Turismo 6 játék fejlesztője és a BMW bejelentették, hogy a BMW M4 Coupé egy új frissítésnek köszönhetően mától elérhető a játékban. Az autóverseny szimulátor versenyzői így a világon elsőként próbálhatják ki a 2014-ben piacra kerülő M4 Coupé vezetését. Egészen mostanáig a BMW M4 Coupé-t a nyilvánosság csak koncepcióként ismerhette meg. Az együttműködésnek köszönhetően a Polyphony Digital azonban korán, még a fejlesztési fázisban hozzáférhetett az autóhoz, hogy aprólékos gonddal megalkossa a modellt a Gran Turismo 6 játékosai számára.

Az igazi BMW M4 Coupé álcázott változata a Gran Turismo 6 rajtjának bejelentésén is jelen volt a dél-spanyolországi Ronda városában, ahol Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat legendás alapítója tehetett is néhány kört az Ascari Race Resort pályáján a vadonatúj járművel.

Miközben a Gran Turismo játék 15 éves története során immár a hatodik változatához ért, az új nagy teljesítményű sportkocsi a BMW M filozófiájának az M3-at érintő ötödik generációját képviseli - jóllehet az új M4-jelvény jól megkülönbözteti a Coupét az M3 négyajtós változatától. Az M TwinPower Turbo technikát használó motor 431 lóerő leadására képes egy olyan autóban, amelynek tömege mindössze 1497 kilogramm. A Gran Turismo 6 új szimulációs rendszerének, az aerodinamikai, felfüggesztés és abroncs szimulációnak, valamint az elképesztően kifinomult képi megjelenítésnek köszönhetően a játékban megjelenő BMW M4 Coupé az eredeti pontos mása.

A Nürburgring mellett a GT6 játékosai most több mint 37 helyszínen - köztük az Ascari pályán - és akár 100 különböző pályamódban próbálhatják ki, hogy mire képes az új kocsi. A játékban elérhető "Photo Mode" funkcióval pedig még fényképet is készíthetnek az autóról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.