Próbára bocsátás helyett eltíltás kéne

Enyhe az ittas vezetés büntetése

Az egységes ítélkezési gyakorlat kialakítása érdekében a megyék jelentést készítenek az ittas és bódult állapotban elkövetett járművezetés bírói gyakorlatáról.

2008.07.29 08:44Népszabadság Online

A Pest megyei vizsgálat szerint a helyi bíróságokon nem kellően szigorúak az ítéletek - írta kedden a Népszabadság. A fiatalkorú elkövetőket pedig próbára bocsátás helyett inkább el kellene tiltani a járművezetéstől - nyilatkozta Miszori László, a Pest Megyei Bíróság büntető kollégiumának vezetője a lapnak. Elmondta azt is, hogy a megyei bíróságok a 2007-ben jogerőre emelkedett ügyeket vizsgálják, s megállapításaik alapján a Legfelsőbb Bíróság - várhatóan a jövő év elején - iránymutatást dolgoz ki az egységes ítélkezési gyakorlat kialakításra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.