III. szakasz

A Strabag nyerte az M4-es autópálya következő szakaszának építését

A Strabag Általános Építő Kft. nyerte az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek közötti III. szakaszának építési tenderét, amelyet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. írt ki.

2013.10.07 15:23MTI

Az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A nyílt közbeszerzésre két ajánlat érkezett, amelyek közül az olcsóbb lett a nyertes. A Strabag nettó 31,5 milliárd forinttal nyerte a 13,2 kilométeres autópálya szakasz építésére kiírt pályázatot.

Az eredményhirdetés szerint két ajánlattevő versengett. Az MTI kérdésére Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője közölte, hogy a másik ajánlattevő a Swietelsky és a Colas együttese volt, nettó 34,5 milliárd forinttal.

A III. szakasz is kétszer kétsávos lesz, elválasztósávval, leállósávval. A szakaszon 2 csomópont, 11 műtárgy, 20 kilométer földút, 5 kilométer országos közút, 6 kilométer zajárnyékoló fal, továbbá kétoldali tengelysúlymérő hely épül.

A Tisza és a Tisza holt ágának közelsége miatt a talajviszonyok nagyon kedvezőtlenek az útépítéshez, a jelentős belvíz miatt a földmunka és a vízelvezetés, valamint a víztelenítés a kivitelezési költség harmadát, azaz közel 10 milliárd forintot tesz ki - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.