Hétvégi tudnivalók az utakról

Lezárják az Erzsébet hidat illetve a Lánchidat is a hétvégén

Vízcsőcsere és demonstráció miatt számottevő forgalomkorlátozásra kell számítani a hétvégén Budapesten. Az Erzsébet hidat teljesen, a Lánchidat pedig részlegesen lezárják a forgalom elől.

2013.09.27 19:47MTI

Az Erzsébet híd pesti felhajtóin végzett munkák közben vízcsőhibát találtak, ezért a Fővárosi Vízművek rendkívüli munkálatokat végez a hétvégén. Szombaton 11 órától vasárnap estig lezárják a forgalom elől a hidat, csak a közösségi közlekedés járművei és a taxik használhatják egy sávban, váltakozó irányban.

Emiatt a Blaha Lujza tér felől csak az Astoriáig lehet közlekedni, onnan a Károly körúton vagy a Múzeum körúton folytathatják útjukat az autósok. Buda felől a zárás a Döbrentei térnél kezdődik.

Vasárnap egy időre a Lánchidat is lezárják a forgalom elől egy demonstráció miatt. A zárás 10 és 14 óra között a Clark Ádám teret és az alagutat, utána este hatig már a Lánchidat is érinti. A rendezvény végén a demonstrálók várhatóan a Hősök terére vonulnak, emiatt a 16-os és 105-ös buszok az Erzsébet hídon át közlekednek majd.

A BKK jelezte, hogy a zárás miatt elmarad az Árpád híd hétvégére tervezett mosása, és az 1-es villamos felújítási munkái miatti sávlezárás is csak vasárnap lép életbe a hídon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.