Terjeszkedik az AAA Autó

Az AAA AUTO tanácsadót bízott meg az oroszországi piacra lépés előkészítésére

Az AAA Auto Group N.V. (AAA AUTO, Csoport) ezúton bejelenti, hogy megállapodást kötött a PricewaterhouseCoopers (PricewaterhouseCoopers) pénzügyi tanácsadó vállalattal a Csoport oroszországi piacra lépésének előkészítéséről.

2008.07.15 18:36ma.hu

A kiválasztott PricewaterhouseCoopers feladata, hogy segítse az AAA AUTO-t egy az orosz használtautó piacon erős pozícióval rendelkező, jelentős iparági szereplő kiválasztásában. A pénzügyi tanácsadó feladata az is, hogy a gépjárművásárlásokhoz kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat biztosító helyi finanszírozókkal kiépítse a kapcsolatokat.

A megbízás értelmében a PricewaterhouseCoopers felkutatja a lehetséges partnereket, és azokból az AAA AUTO számára egy szűkített listát készít. A PricewaterhouseCoopers továbbá részt vesz a tranzakció struktúrájának kialakításában is.

Anthony James Denny, az AAA AUTO alapító vezérigazgatója elmondta: “Stratégiánk nem változott, ez az év továbbra is a konszolidációé. Az elmúlt két év jelentős terjeszkedése után, a Csoport nyereségességének mielőbbi helyreállítása érdekében, az AAA AUTO ebben az évben a már meglévő piacokra összpontosít. Ugyanakkor, ahogy azt korábban már előre jeleztük, az orosz piacban jelentős növekedési lehetőséget látunk, különösen annak az adónemnek az eltörlése fényében, amelyet 2009. január 1-től a használtautók értékesítését követően már nem kell megfizetni. Néhány lehetséges partner már fel is vette az AAA AUTO-val a kapcsolatot.

A pénzügyi tanácsadót abból a célból bíztuk meg, hogy segítsen a legmegfelelőbb piaci szereplő kiválasztásában. Ennek partnernek erős piaci pozícióval, működő telephelyhálózattal, tapasztalt munkaerővel, és a helyi piacra vonatkozó, átfogó tudással kell rendelkeznie.“ Jelenlegi tervek szerint az AAA AUTO, a már bejelentett stratégiával összhangban, a jövő év folyamán tervezi a belépést az orosz piacra. „Szeretnénk megragadni a jelenlegi körülmények nyújtotta kedvező lehetőségeket. Azzal, hogy a kezdeti lépéseket már most megtesszük, előre fel kívánjuk készíteni magunkat a lehetséges piacra lépésre.”
– foglalta össze Anthony James Denny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.