Egy dinamikus Dacia

A Dacia Sandero egyszerű, de modern és stílusos

A Dacia Sandero modern és dinamikus megjelenése mögött valódi értékeket találunk. A robosztus és megbízható Sandero-t úgy tervezték, hogy hosszútávon is tökéletesen megfeleljen az időjárás és útviszonyok kihívásainak.

2008.07.07 09:50ma.hu

Dacia Sandero: modern 5 ajtós, csábító formatervezéssel, különlegesen kidolgozott homlokrésszel, egyaránt dinamizmust és erőt sugall. Az első lámpatestek kifejező formája teljesen modern és csábító formát ad az új modellnek. 

A karosszériába tökéletesen beintegrált lökhárító/hűtőmaszk egysége még inkább felerősíti a dinamizmus és a robosztusság világát. A jármű oldalán a rajzolat - a „fordított hullám” - csak megerősíti a robosztusság érzetét. A krómozott kilincsek pedig egy kis eleganciát lopnak a járműbe. A farrész stílusa belső lakhatóságot és fürgeséget sugall. A Dacia Sandero megalkotásakor elsődleges szempont volt,, hogy egy olyan járművet készítsen a gyártó, amelynek a minősége kifogástalan, az ára a Dacia szellemiségéhez hű, tehát nagyon vonzó a kínált belsőhöz és a nyújtott szolgáltatásokhoz. 

És valóban, mégha a Dacia Sandero ára a kocsit a kis járművek kategóriájához sorolja, a nagyvonalú méretek sokkal inkább a kompaktok felső kategóriájához kötik. A Dacia Sandero valójában 5 igazi ülést kínál, amelynek a hátsó üléssora lehajtható és dönthető (1/3-2/3 arányban verziótól függően). Teljesen lehajtott állapotban a csomagtér kapacitása 320 l-ről 1200 l-re változik. 

A belső hangulat kellemes, az ülések kényelmesek, a lábaknak elegendő hely jut. Sőt, a padlólemez és a vezetőhely kezelőit úgy terveztük, hogy azok mind mind a nyugodt utazást szavatolják. Az új Dacia Sandero minden szükséges menettulajdonsággal rendelkezik, hogy mindenhova könnyedén eljussanak vele. A Dacia Sandero kiváló hasmagassága (155 mm) lehetővé teszi, hogy bármilyen – városi, vagy vidéki – útnak nekivágjanak. Sőt, még alsó védelemmel is ellátták, hogy az utakon kockázat nélkül haladjon. 

A Logan padlólemezét használja, amely a Renault csoport B padlólemezéből származik, így örökli az első/hátsó futóművet és felfüggesztéseket, hogy a vezetés és az úttartás még pontosabb legyen. A Dacia Sandero koncepciójakor minden döntés egy célt szolgált ki: a modell sajátja legyen a robosztusság és megbízhatóság, amely a márka védjegye évtizedek óta. 

A Dacia Sandero Renault motorokat kapott, amelyek már ismertek biztonságukról, hiszen a Renault megbízhatósági előírásainak megfelelő, teljesen biztonságos és élvezetes vezetést biztosítanak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.