Égig értek a lángok

Tűzgolyó lett a tehervonatból: felrobbant a vegyszer

Óriási robbanás rázta meg Baltimore környékét, amikor egy vegyi anyagot szállító tehervonat beleütközött egy sínen álló szemétszállító kocsiba és az ütközés következtében kisiklott. Hatalmas lángok csaptak fel!

2013.05.29 07:52MTI

A szerelvény 15 vagonja kisiklott, és közülük két, vegyi anyagot szállító kocsi lángra kigyulladt.
 
John Hohman, a megyei tűzoltóság parancsnoka közölte, hogy az égő vegyi anyag nem mérgező, de a helyi lakosokat elővigyázatosságból mégis arra kérték, hogy hagyják el a környéket. Kisiklott ugyanis egy, mérgező vegyi anyagot - nátrium-klorátot - szállító kocsi is. 

A tűzoltók megpróbálják megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek erre a vagonra. Órákkal a robbanás után is hatalmas fekete és fehér színű füstoszlop emelkedett a levegőbe. A robbanásban több környékbeli épületben károk keletkeztek. A detonáció erejéről tanúskodik, hogy a balesettől több kilométerre is megremegett a föld, és sokan azt hitték, földrengés történt.
 
A balesetben súlyosan megsérült a szemeteskocsi vezetője, de a két mozdonyvezetőnek nem lett baja. A hatóságok vizsgálják a baleset kiváltó okát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.