EU támogatásból

A Körösök Völgyében 76 kilométer új kerékpárút épül

A Körösök Völgyében 76 kilométer hosszú új kerékpárút épül Románia és Magyarország között.

2013.05.24 07:25MTI

A román-magyar határon átívelő projekt engedélyezési tervei EU támogatásból elkészültek - jelentette be a tervezési szakasz lezárását jelző ünnepségen Vass Csaba a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezetének vezetője csütörtökön Békéscsabán.

Az egyesület, mint vezető partner a romániai Nagyzerind Önkormányzatával sikeresen pályázott a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretére a kerékpárút tervek elkészítéséhez.

Vass Csaba elmondta: a kerékpárút csaknem 76 kilométer hosszú nyomvonala Magyarországon Köröstarcsától indul, Mezőberény, Békés, Békéscsaba, Doboz és Gyula településeket érintve Feketegyarmatnál lépi át a határt, majd Negyzerind, Tőzmiske, Vadász településeken áthaladva éri el Simonyifalvát. Kiemelte: a projekt célja, hogy a látogatók kerékpáron is be tudják járni a térség turisztikai nevezetességeit, ismerjék meg közvetlenül a helyi természeti és kulturális értékeket.

A tervezés költsége 100 millió forint volt, az elnyert támogatás a költségek 95 százalékát fedezte, a többit a pályázók saját erőből biztosították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.