Kisiklott a tehervonat

Durva vasúti baleset Romániában

Szerda este kisiklott egy farönköket szállító tehervonat hat vagonja a romániai Beszterce megyében, a vasúti pálya súlyosan sérült. Szerencse, hogy a dombok felé dőltek a vagonok, különben lakóházak kerültek volna veszélybe.

2013.05.09 14:24MTI

A Szálva-Visó (Salva-Viseu) vonalon 37 vagonnal közlekedő tehervonat hat vagonja Telcs (Telciu) és Fiad között egy viadukton siklott ki; három vagon felborult és lezuhant - adta hírül a Mediafax hírügynökség. Telcs község polgármestere súlyosnak tartotta a pálya sérüléseit.A hírportálok által közölt képeken több tízméteres szakaszon elgörbült sínek, feltépett talpfák láthatók. 

A polgármester szerencsének tartotta, hogy a vagonok a domboldal felé borultak. A völgy felől ugyanis házakat veszélyeztetett volna az elszabadult rakomány.

Az ezen a vonalon közlekedő személyvonatok - így a Budapest-Máramarossziget gyorsvonat utasait is - autóbuszok szállítják Szolyva és Szalanca (Dealul Stefanitei) állomások között, így a vonatok jelentős késéssel érnek a célállomásokra. 

Arra a kérdésre, hogy mikorra várható a vasúti forgalom újraindítása a vonalon, a román vasúti infrastruktúrát kezelő CNCF „CFR” SA szóvivője SMS-ben közölte: "a pálya újbóli megnyitását közleményben jelentjük majd be".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.