Megújul a Verpelét-Sirok összekötő út

10 és fél kilométernyi alsóbbrendű utat újítanak fel Hevesben

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen 10,4 kilométernyi alsóbbrendű utat újít fel Heves megyében mintegy 1,35 milliárd forint uniós és állami támogatással.

2013.04.30 13:57Havariapress

Verpeléten tartották a Magyar Közút Nonprofit Zrt. idei útfelújítási programjának Heves megyei nyitóeseményét. A megyében három, erősen leromlott állapotú mellékút újul meg a program keretében. Az egyes útszakaszok teljes körű rekonstrukciója kiterjed a burkolat megerősítésére és szélesítésére, a kopóréteg cseréjére, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök felújítására, külterületi szakaszokon az árkok, padkák rendezésére, tartós útburkolatjelek festésére és az átereszek rendbehozatalára is.

Az év végéig megújul a Verpelét-Sirok összekötő út 2,6, valamint a Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő út két szakasza 7,8 kilométeres hosszon. A közútkezelő tavaly azonos forrásból a Verseg-Hatvan összekötő út 10,9 kilométeres szakaszát korszerűsítette a megyében.

Idén országszerte közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásaiban az Új Széchenyi Terv forrásaiból. A közútkezelő a tavalyi érték háromszorosából, mintegy 87 milliárd forintból indíthat fejlesztéseket. Az első félévben megkezdődő munkákat döntő részben még az év vége előtt befejezik.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatási döntései nyomán 2010 és 2013 között több mint 114 milliárd forintot fordíthatnak a nyertes pályázók az alsóbbrendű úthálózat megerősítésére és felújítására. A 4-5 számjegyű utak fejlesztése terén minden régióban sikerült elérni a közel 100 százalékos forráslekötést már a jelenlegi programozási időszakban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.