Két vonalon is "dézsmáltak"

Többmilliós kárt okoztak a kábeltolvajok

A H6-os és a H7-es HÉV vonalán is történt kábellopás csütörtökön. A tolvajok okozta kár több mint 2 millió forint.

2013.04.25 17:15Havariapress

A H6-os hév vonalán egyszerre két helyen is ellopták a tápkábeleket: a Szigetmajor megállónál és a Timót utcai megállónál is jártak a tolvajok. A csütörtöki lopás által okozott teljes anyagi kár 1,6 millió forint. A H7-es vonalon a Kvassay gépháznál loptak el 70 méternyi vezetéket, s megrongáltak két elektromos kapcsolószekrényt is a tolvajok, akik 750 ezer forintos kárt okoztak. 

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV mindegyik esetben feljelentést tett. Folyamatosan él a kábeltolvajokra kitőzött nyomravezetői díj ajánlata: 250 ezer forint jár annak, aki értékelhető információval szolgál az elkövetők kilétéről, valamint 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek átveszik az ellopott rézvezetékeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.