Havazás

Román autóbusz utasai vesztegeltek Zalában

Csecsemő és több kisgyerek is volt azon a román autóbuszon, amelynek műszaki hibája miatt az utasok csaknem egynapos ellátásáról a nagykanizsai tűzoltók gondoskodtak.

2013.03.27 11:03MTI

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Bangó Szilárd tájékoztatása szerint az 56 román utast szállító autóbusz kedden, a kora reggeli órákban akadt el műszaki hiba miatt Sormáson. A jármű Constantából indult és Spanyolországba tartott, a közel négyezer kilométeres út felénél járt, amikor a hiba bekövetkezett.
   
A Zala megyében kialakult időjárási helyzetre való tekintettel a nagykanizsai tűzoltók koordinálásával szervezték meg a segítségnyújtást, miután a járművön csecsemő és kisgyerekek is voltak. Az autóbuszhoz szerelőket hívtak a Zala Volántól, de miután kiderült, hogy a javítás akár három napot is igénybe vehet, az utasok ellátásáról is intézkedtek.
   
Sormáson a polgármester közreműködésével melegedő- és tisztálkodóhelyet nyitottak, a nap folyamán több alkalommal meleg italt és étkezési lehetőséget biztosítottak az utasoknak, a gyerekeknek meleg ebédet is felajánlott a település önkormányzata.
   
A román konzulátuson keresztül segítettek mentesítő busz biztosításáról, s a jármű Budapestről kedd este érkezett meg Sormásra. Az este hét órakor továbbindult csoport tagjait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagykanizsai támogató szolgálata élelmiszercsomaggal is ellátta az útra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.