A követési távolság betartása

A kamionokról lezúduló jégdarabokra figyelmeztet a katasztrófavédelem

A teherjárművekről lesodródó jégdarabok veszélyeire figyelmezteti a közlekedőket a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2013.03.26 14:50MTI

Az MTI-hez kedden eljuttatott felhívás azt javasolja a járművezetőknek, hogy tartsanak nagyobb követési távolságot az egynapos várakozás után Szlovénia felé ismét közlekedő kamionok mögött.

A hóesésben szabadban parkoló teherjárművek vontatmányáról a menetszél ugyanis nagyobb jégdarabokat sodorhat le, amelyek kárt okozhatnak.
   
A katasztrófavédelem közölte azt is: a teherforgalom számára hétfőn a Zala Megyei Védelmi Bizottság által elrendelt közlekedési korlátozásokat kedden 13 órától feloldották.

Továbbra is érvényben van ugyanakkor a rendőrség által elrendelt tilalom, amely szerint a gyorsforgalmi utakon Budapest felé nem mehetnek a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherjárművek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.