Több úton áll a teherforgalom

Elakadások, balesetek Zalában

Hétfő délután óta több mint 30 esetben riasztották a zalai tűzoltókat a havas utakon elakadt vagy balesetet szenvedett járművek miatt, a megye több útján továbbra is áll a teherforgalom.

2013.03.26 08:48MTI

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: a vasárnap óta tartó havazás miatt kedd hajnalig átlagosan 14-17 centiméter vastag hótakaró esett Zalában. 

A megyében a főutak hókásásak, a mellékutak havasak vagy letaposott havasak, emiatt a személygépkocsik számára nehezen, de járhatóak, a tehergépjárműveknek azonban az emelkedőkön nagyon nehéz a feljutás. Hétfő óta tart a forgalomkorlátozás a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművekre vonatkozóan a magyar-szlovén határátkelőhelyeken Szlovénia irányába, valamint az M70-es autóút és az M7-es autópálya teljes zalai szakaszán, a 86-os főúton Rédicsnél, illetve a 75-ös főúton a 27-es és a 33-as kilométerszelvények között. 

Az időjárási és útviszonyok miatt jellemzően elakadt kamionok és árokba csúszott gépjárművek szorultak mentésre, személyi sérüléssel vagy jelentős anyagi kárral járó baleset azonban nem történt. Hétfő délután óta 31 esetben hívták a zalai hivatásos tűzoltókat járművek műszaki mentéséhez, kedd hajnalban Vasboldogasszony közelében például egy árokba borult hótoló kiemelését végezték el. 

A megyében továbbra is sárga riasztás van érvényben, mert a közepes erősségű északi szél hótorlaszokat emelhet, az előrejelzés szerint pedig még 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat. 

A Zala Megyei Védelmi Bizottság hétfő este arra utasította a járási védelmi bizottságokat, hogy intézkedjenek a szükségparkolóhelyeken és kamionterminálokban kényszerűen várakozásra ítélt kamionok vezetőinek ellátásáról, a rendőrség pedig fokozottan ellenőrizze a várakozó járműveket. 

A helyi védelmi bizottságok elnökeinek figyelmét arra is felhívta, hogy az útviszonyok miatt szükség esetén figyelmeztessék az iskolák igazgatóit a távol lakó gyermekek korábbi hazaengedésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.