Havazás

Szükségparkolókat jelölnek ki a kamionoknak Zalában

Letenye és Lenti térségében szükségparkolóhelyeket jelölnek ki a helyi védelmi bizottságok a szlovén hatóságok által a határon életbe léptetett forgalmi korlátozás miatt.

2013.03.25 15:26MTI

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnökeként soron kívüli intézkedést adott ki a magyar-szlovén határon feltorlódott kamionok miatt kialakult helyzet és a rendkívüli időjárás következményeinek kezelésére.
   
Az intézkedés alapján a letenyei és a lenti védelmi bizottságok szükségparkolóhelyeket jelölnek ki a forgalomkorlátozás által érintett járművek számára, illetve felveszik a kapcsolatot a karitatív szervezetekkel, hogy szükség esetén biztosított legyen a járművek sofőrjeinek, utasainak ellátása.
   
A tehergépjárműveket a terminálokban, majd az autópálya melletti pihenőhelyeken helyezik el, ha ezek megtelnek, akkor a szükségparkolóhelyekre irányítják őket. A feltorlódott tehergépjárművek között lévő veszélyesáru-szállítmányokat elkülönítve helyezik el - tette hozzá a zalai katasztrófavédelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.