Baleset miatt lezárták az M7-es autópályát

Vasrudas kamion szakított korlátot Érd és Tárnok között

Súlyosan megsérült egy vasrudakat szállító kamion sofőrje, amikor járművével átszakította az M7-es autópálya fővárosból kivezető oldalán Érdnél a szalagkorlátot.

2013.03.24 00:24MTI

Az M7-es érintett szakaszát lezárták - közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem szombat este. Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta, hogy az Érd és Tárnok között, a 22-23-as kilométerszelvénynél történt baleset során a kamionban szállított több tonna vasrúd mindkét pályatesten szétszóródott, a sofőr súlyosan megsérült.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére mindkét oldalon teljes zárást rendeltek el, a Budapestről a Balaton irányába haladó forgalmat az érdi lehajtónál, a főváros felé vezető forgalmat pedig a tárnoki lehajtónál leterelik az M7-esről - tette hozzá az ORFK ügyeletese. A rendőrség arra kéri a környéken közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

Spitz Alexandra, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjének tájékoztatása szerint a román rendszámú kamion átszakította a szalagkorlátot, a sofőr kirepült a szélvédőn. Az érdi tűzoltók két egysége, valamint a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata is a helyszínre érkezett, míg a főváros XIII. kerületéből egy darut irányítottak az autópályára, ahol megkezdődött a műszaki mentés - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.