A BMW Hydrogen 7-t politikusok is tesztelik?

Hidrogénautót kapott az Európai Parlament elnöke

Az Európai Parlament elnöke is csatlakozott azon politikusokhoz és hírességekhez, akik tesztelik a BMW hidrogénhajtású limuzinját.

2008.06.23 19:00ma.hu

Hans Gert Pöttering három hónapon keresztül használja majd az új környezetbarát technológiát, összhangban az Európai Parlament saját szén-dioxid kibocsátásainak csökkentésére irányuló erőfeszítésekkel. 

Dr. Norbert Reithofer, a BMW igazgatótanácsának elnöke Strasbourgban adta át a világ első, sorozatgyártásra alkalmas hidrogénhajtású autója, a BMW Hydrogen 7 egyik példányát az EP elnökének. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Anja Weisgerber néppárti EP képviselőnő is, aki a téma parlamenti felelőse. 

Az átadás során Dr. Norbert Reithofer kijelentette: „Célunk a fenntartható mobilitás, amelyet csak a politikusokkal együttműködve, kiszámítható körülmények között érhetünk el. A Hydrogen 7 azt bizonyítja, hogy léteznek kezdeti megoldásaink, amelyek a helyes úton járnak. Bizonyosak vagyunk benne, hogy a hidrogénben van a legtöbb lehetőség jövőbeni mobilitásunk biztosítására. Büszkék vagyunk rá, hogy ezt a megoldást már ma valósággá tehetjük.” 

A BMW csoport egyike azoknak a vezető nemzetközi autóipari vállalatoknak, amelyek elkötelezettek a fenntartható mobilitásért. A bajor konszern felelősségét a jelenlegi modellpalettában a BMW Hatékony Dinamika (EfficientDynamics) koncepcióval demonstrálja. 

Egyedül Európában, megközelítőleg 700.000 db Hatékony Dinamika rendszerrel ellátott gépjármű átadása várható idén. A környezettudatos innovációkkal szerelt BMW-k a 2006-ban eladott autókhoz képest kb. 150 millió literrel kevesebb üzemanyagot használnak majd fel, ami kb. 373.000 tonna szén-dioxid kibocsátás csökkenést von maga után. 

A BMW több, mint húsz éve foglalkozik a hidrogéntechnológia fejlesztésével. A sorozatgyártásra alkalmas BMW Hydrogen 7 modellből száz darabot készítettek, amelyeket politikai, gazdasági és közéleti személyiségeknek adnak tesztelésre. A szemléletváltáson túl e tesztelések másik célja, hogy a hétköznapi használat tapasztalatait felhasználják a modell továbbfejlesztésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.