Miskolci Napló

Már az idén megérkezhet az első új miskolci villamos

A tervezettnél hamarabb, 2014 helyett már az idén júliusban Miskolcra érkezhet a Ganz-Skoda konszern által gyártott villamos prototípusa, és ha a tesztek sikeresek lesznek, az év végén akár utasokat is szállíthat - írta a Miskolci Napló szombaton megjelent számában.

2013.03.09 13:38MTI

A miskolci hetilap cikke emlékeztet arra, hogy a város önkormányzata tavaly februárban kötötte meg a szerződést a Zöld Nyíl elnevezésű uniós projekt negyedik közbeszerzésen nyertes Ganz-Skoda Közlekedési Zrt.-vel, a cég 31 villamost gyárt Miskolcnak.

A szerződés megkötése után az előzetes típusengedélyt is megkapta a villamos.

Ez alapján megkezdődött a prototípus gyártása is. A projekt teljes, több mint 36 milliárd forintos költségéből mintegy 18,6 milliárdot tesz ki a villamosok gyártása. A szállítás ütemezett, folyamatos, 2014-ben havonta két-három jármű érkezik Miskolcra, az utolsó kettő 2015. első negyedévében várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.