Hóátfúvás miatt nincs elzárt vonal

Mindenütt járnak a vonatok

Hóátfúvás miatt nincs elzárt vonal a MÁV hálózatán, a MÁV-START az összes vonatát közlekedteti. Késésekre kell számítani a Hegyeshalom-Szombathely vonalon, ahol a hó miatt csak egy vágány járható.

2013.02.14 08:03Havariapress

Észak-Dunántúl térségében több száz hómunkás dolgozik folyamatosan a váltók hó- és fagymentesítésén, az időjárás miatt továbbra is megerősített szolgálatban dolgoznak a vasutasok, hogy minden vonalon biztosított legyen a folyamatos vasúti közlekedés.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint nincs elzárt vonal a MÁV hálózatán, mindenütt járnak a vonatok.

Szombathely és Győr környékén elsőfokú készenlétet vezetett be a MÁV, mert az erős szél, valamint az elhaladó vonatok után keletkezett menetszél visszahordja a havat a váltószerkezetekbe, amelyeket ki kell tisztítani. Késésekkel kell számolniuk a Hegyeshalom-Szombathely vonalon utazóknak, mert a GYSEV Szombathely és Vép állomása között 400 méteres szakaszon, 1,5 méteres hófal miatt, csak egy vágány járható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.