Már elavultak

Megújítja az aluljárók utastájékoztatását a BKK

Megújítja az aluljárók utastájékoztatási rendszerét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), miután az Ecseri úti metrómegállóban kipróbált új táblákat pozitívan fogadták az utasok.

2013.02.01 18:23MTI

Az utastájékoztatási elemek a BKK tájékoztatása szerint elavultak, az információk frissítése rendszertelen volt, ezért döntöttek a megújítás mellett. A 3-as metróvonal Ecseri úti állomásán korábban elhelyezték az új táblákat, amelyeket az utasok pozitívan fogadtak - olvasható a közleményben. 

A korábbi narancssárga helyett sötétkék alapú, nagyobb táblákat a beérkezett visszajelzések alapján 65 százalék találta jobbnak a korábbinál. Több hasznos javaslatot is kapott a BKK, így a táblákon északra tájolják majd a térképeket, jelzik az akadálymentes kijáratot és a pótlóbuszok állandó fel- és leszállóhelyeit.
 
Jelezték továbbá, hogy a burkolati jelek felfestése az aluljárókban, vagy a házszámok relatív jelzése a térképeken a megvalósíthatóságtól függően ugyancsak megjelennek majd az utastájékoztatási elemek között. További újdonság, hogy az aluljárók kijáratait betűk jelölik. Az eligazodást segíti a környezeti térkép is, amely minden aluljáróban megtalálható lesz. 

A tájékoztató elemek sötétkék, a rajtuk megjelenő szövegek, elsősorban a közterületek nevei pedig fehérek, a megjelenő piktogramok pedig az adott közlekedési ágazat színét viselik. A BKK még ebben az évben megkezdi a fontosabb aluljárókban a táblák cseréjét, az Ecseri úti aluljáró után az Örs vezér terén folytatják a cserét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.