Forma-1

A Force India is bemutatkozott

A Lotus, a McLaren és a Ferrari után a Force India Forma-1-es istálló is bemutatta idei versenyautóját, amellyel Paul di Resta, a csapat skót pilótája pénteken meg is tett egy kört a silverstone-i pályán.

2013.02.01 15:42MTI

A VJM06 kódjelzésű modellnél - a többi csapathoz hasonlóan - szintén elhagyták az előző idényben látott lépcsőzetes orrkialakítást. A prezentáción csupán egy versenyző vett részt, a Force India ugyanis még mindig nem jelentette be, hogy Di Restának ki lesz a csapattársa. 

Sajtóinformációk szerint az istálló korábbi versenyzője, a német Adrian Sutil, valamint a tavaly tesztpilótaként dolgozó, a Ferrari által támogatott francia Jules Bianchi is esélyes lehet az ülésre. Mivel az indiai Vijay Mallya tulajdonában álló alakulat eddig még nem nevezte meg másik pilótáját, a döntés valószínűleg addig várat magára, amíg kiderül, melyik versenyző milyen jellegű támogatást vagy szponzori hátteret tudhat magáénak.
 
A Force India - amely az előző idényben hetedik volt a konstruktőrök vb-pontversenyében - 2009 óta a Mercedes motorjait használja, s az együttműködés az idei szezonban is folytatódik. Hétfőn a Lotus, csütörtökön a McLaren, pénteken pedig a Ferrari mutatta be idei konstrukcióját. A Sauber szombaton, a világbajnoki címvédő Red Bull pedig vasárnap tart prezentációt. 

A Mercedes, a Toro Rosso és a Caterham hétfőn, illetve kedden, a Williams pedig február 19-én leplezi le az új autót. Az idei első hivatalos F1-es teszt jövő kedden, a spanyolországi Jérezben kezdődik. 

A világbajnoki sorozat első futamát - az Ausztrál Nagydíjért - március 17-én rendezik Melbourne-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.