Újabb útlezárás

Buszok, teherautók, személygépkocsik akadtak el Keszthely közelében

Lezárták a 71-es főút Keszthelyt elkerülő szakaszát, ahol péntek délután autóbuszok, személyautók, kamionok és furgonok akadtak el.

2013.01.18 18:34MTI

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a 71-es főúton, Fenékpuszta térségében 500-600 méter hosszan egy méter magasságú hóátfúvások alakultak ki, ezért tömegesen akadtak el járművek péntek délután. A tűzoltóság kiérkezésekor hét kamion, négy személygépkocsi, két furgon és két autóbusz vesztegelt, a mentésük után lezárták az utat. 

Tótszentmárton és Becsehely között a közútkezelő járműve is elakadt, a nagykanizsai tűzoltók daruval mentették ki. Reziben, Zalakomár és Galambok között, valamint Felsőpáhokon személyautókat, az M7-es autópálya zalakomári pihenőhelyénél és a 76-os főúton pedig kamiont kellett kisegíteniük a tűzoltóknak. 

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-nek arról számolt be, hogy péntek délután újra megközelíthetővé vált a Vasboldogasszonyhoz tartozó Csöngetmajor. Időközben azonban a Vaspörhöz tartozó Velence települést zárta el a hó a külvilágtól.
 
Zala megyében hóátfúvás miatt zárva van a 75-ös főút baki tető és Zalaszentmihály közötti szakasza, a Galambok és a 7-es főút közötti út, a Kisgörbő és Zalaszentgrót közötti összekötő út, a 7356-os jelű út Kehidakustánynál, a Baglad és Nemesnép, a Gelse és Zalaszentbalázs, a Söjtör és Tófej közötti útszakasz, valamint a 75111-ös jelű út Sármellék és a 75-ös főút csomópontja között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.