Közlekedés

Félmilliárd forint értékű kerékpárút-fejlesztés kezdődik Debrecenben

Egy év alatt megduplázódik Debrecen kerékpárút-hálózatának hossza, a fejlesztésre csaknem félmilliárd forint uniós támogatást nyert el a város.

2013.01.11 15:28MTI

A 498,67 millió forint uniós támogatással megvalósuló fejlesztéssel a kerékpárutak hossza eléri majd a 80 kilométert. A már meglévő szakaszokat összekötik egymással, valamint a turisztikailag kiemelt övezetek irányába építenek új utakat.
   
A beruházás keretében a Füredi úti kerékpárutat továbbvezetik a Bem tér és onnan a Nagyerdő felé, a Zákány utcai sportuszodát összekötik a Hajdúsámsonig vezető kerékpárúttal, a 48-as főút menti kerékpárutat bekötik a belvárosba, a Debrecen közeli Erdőspusztán át vezető Panoráma út pedig teljes hosszában kerékpárforgalmi kijelölést kap. Ezen kívül kerékpárutak kötik majd össze a Debreceni Egyetem kampuszait, és kerékpárforgalmi övezetté jelölnek ki több lakótelepet, az egyetem környékét, illetve a Nagyerdő számos övezetét.
   
A fejlesztéssel párhuzamosan kerékpárkölcsönzést biztosít majd az önkormányzat és szervizhálózatot alakítanak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.