Az 1,8 millió eurós beruházás

Új autóipari beruházó a komáromi ipari parkban

Komárom város ipari parkja újabb munkahelyeket teremtő autóipari beruházóval gyarapodott: a Racemark International Kft. 2013 első negyedévben indítja a prémium autómárkáknak beszállító szőnyegmegmunkáló üzemét a Duna-parti városban.

2012.12.20 10:45MTI

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) közleménye szerint a projektért 4 ország versenyzett, az 1,8 millió eurós beruházás 51 új munkahelyet fog teremteni 2013 végére. Az amerikai beruházó további létszámbővülést is előirányzott, amennyiben a BMW, a Bentley és a VW után sikerül a többi prémium gyártóval is beszállítói megállapodásra jutni.
   
Az amerikai Racemark International eddigi egyetlen európai termelő egységét telepíti át Magyarországra Svájcból.
   
A befektetési projekt előkészítésének során például a helyszín kiválasztási folyamatot, az ingatlancégekkel történő kommunikációt, a helyi hatóságokkal és a polgármesteri hivatallal való közvetlen tárgyalásokat, a pénzügyi forrásszerzéshez szükséges banki tárgyalásokat, a munkaügyi hivatallal való munkaerő felvételi tárgyalásokat a Nemzeti Külgazdasági Hivatal segítette, a hivatal tanácsadói feladatokat is ellátott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.