Hét kilométert!

Egy kamion a forgalommal szemben haladt az M7-es autópályán

A járműszerelvény mintegy 8 kilométert tett meg a rossz irányba haladva, mielőtt a rendőrök megállították. Szerencsére baleset nem történt.

2012.12.18 20:12ma.hu

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2012. december 18-án 19 óra után pár perccel érkezett a bejelentés, hogy Balatonkeresztúr közelében, az M7-es autópálya 167 kilométer szelvényében a bal pályatestre a forgalommal szemben felhajtott egy ukrán felségjelzésű nyerges vontató. Az ügyeletes haladéktalanul riasztotta a járőröket, miközben több bejelentés is érkezett, hogy a kamion továbbra is a forgalommal szemben, a belső sávban halad Nagykanizsa irányába. Az M7-es autópálya 175 kilométer szelvényében, a Holládi lehajtó előtt a rendőröknek sikerült megállítani a járműszerelvényt, ahol ellenőrzés alá vonták.

Az ukrán járművezető szemmel láthatóan ittas állapotban volt, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Ezt követően a rendőrök vér- és vizelet mintavételére, majd a Marcali Rendőrkapitányságra előállították. A járműszerelvényt az autópályáról eltávolították, az nem képez forgalmi akadály.

A 43 éves ukrán állampolgár őrizetbe vétele mellett a rendőrség gyorsított eljárás keretében kívánja lefolytatni az ügyet, közúti veszélyeztetés és ittas vezetés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség ezúton fejezi ki köszönetét az autópályán közlekedő bejelentőknek, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a rendőrök mielőbb megállíthatták a járműszerelvény vezetőjét és nem történt közlekedési baleset – tájékoztatta a ma.hu-t a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.