Vonattal ütközött Ceglédnél

Sugárizotóp volt a karambolozó kisteherautón - de nincs káros sugárzás

Veszélyes árunak minősülő izotópkapszulákat szállított egy kisméretű konténerben a Cegléd közelében kedd délelőtt vonattal ütköző kisteherautó.

2012.12.11 16:18MTI

A mérések szerint nukleáris sugárzástól nem kell tartani - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A rendőrség és a Mávinform korábban közölte, hogy a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott egy autó Cegléd és Nyársapát között, és összeütközött a Szegedre tartó Napfény InterCity vonattal. Az autóban ketten súlyosan megsérültek, a vonaton senkinek nem esett baja, de a mozdony megrongálódott.

Hajdu Márton, az OKF helyettes szóvivője elmondta, hogy a nagy erejű ütközés következtében a konténer rögzítése megsérült, és a kisteherautóról leszakadt. A legfrissebb mérési eredmények szerint nukleáris sugárzástól nem kell tartani, a konténerben elhelyezett kapszulák ugyanis nem törtek össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.