Uniós támogatással

Befejeződött az óbudai városközpont rehabilitációja

Átadták a megújult óbudai városközpontot pénteken, a 900 millió forint értékű beruházást 556 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam.

2012.12.07 15:04MTI

A fejlesztések eredményeként megújult a Lajos utca - Szépvölgyi út - Bécsi út - Nagyszombat utca által határolt közterület, befejeződött a Kolosy téri piac rekonstrukciója, valamint megnyílt az Óbudai Civil Ház. 

A közterületek rendezésénél mintegy 10 ezer négyzetméter térburkolatot újítottak fel, megépült két új díszkút a Kolosy téren és a Vigalmi téren, illetve 2500 dísznövényt is telepítettek. Megújult a közvilágítási hálózat, új utcabútorokat helyeztek ki, valamint új gyalogosterületek és parkolók kaptak helyet. 

Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi polgármester az ünnepélyes átadáson arról beszélt: amellett, hogy civilek, helyi vállalkozók és az önkormányzat összefogásával közösségi teret hoztak létre, megerősítették Óbuda turisztikai vonzerejét is. Szavai szerint a kisvárosias jelleg és a modern elemek jól illeszkednek, és szándékaik szerint a megújult helyeken egész évben tartanak majd rendezvényeket.
 
A kerületvezető szólt arról is, hogy szeretnének szobrot állítani Puskás Ferenc labdarúgónak és kezdeményezik, hogy róla nevezzék el az említett közterületet. Varga Mihály tárca nélküli miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a városrész rehabilitációjának jelentős állomása a központ megújulása, nemcsak az ott élők kaptak komfortos környezetet, hanem a helyi gazdaság minden szereplője előtt új lehetőségek nyíltak. 

Az óbudai városközpont átadását követően megnyílt a helyszínen az első újlaki karácsonyi vásár is, ahol Barna Katalin kommunikációs vezető azt mondta: a környékbeli vállalkozók régi álma, hogy a kerületben is olyan pezsgő közélet legyen, mint a divatos pesti tereken. Hozzátette: a faházas karácsonyi vásárral hagyományt szeretnének teremteni Óbudán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.