Havazás

A fővárosban hatvan munkagéppel takarítják az utakat

A fővárosban mintegy 60 szóró munkagéppel takarítják az utakat az intenzív havazás és a lefagyott utak miatt.

2012.12.06 20:03MTI

A főváros 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési-úthálózatán, a hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető mellékutakon folyamatosan dolgoznak az FKF munkagépei.
   
A csúszós utak miatt az FKF a gépjárművezetőket arra kéri, fokozott figyelemmel közlekedjenek, továbbá hogy az FKF sárga figyelmeztető jelzést használó munkagépeit engedjék el, húzódjanak félre. A magánházak tulajdonosait, a társasházak üzemeltetőit pedig arra kérik, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.
   
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken csak az északkeleti, keleti határvidék közelében fordulhat elő egy-egy hózápor, a hétvégén viszont többfelé havazhat. Ezzel együtt várhatóan a szél is megerősödik, viharossá fokozódik majd, emiatt hófúvásokra kell készülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.