A Hummer-nek befellegzett?

Üzemanyag-takarékosabb modelleket fejleszt a General Motors

A benzinzabáló drabális Hummer sokáig a hírességek kedvence volt Amerikában, de Európában is akadt szép számmal olyan, aki a dömper-formatervet és a borzalmas minőségű műanyagokat felvonultató lomha kockát valamiért a kedvelte.

2008.06.04 13:00ma.hu

A benzinárak és a hitelek költségeinek folyamatos növekedésével azonban drasztikusan, 30 százalékkal visszaesett a kereslet a hatalmas SUV-k iránt, és az ezek gyártásában jeleskedő cégek igencsak látványos bevétel- és profitcsökkenéssel nézhettek szembe. 

A General Motors kedden jelentette be, hogy a Észak-Amerikában négy, SUV-kat és kisteherautókat gyártó üzemet zár be, és ezentúl az üzemanyag-takarékos modellekre koncentrál. Ennek keretében kifejlesztenek egy új, kompakt Chevrolet modellt az amerikai piacra, és tovább fejlesztik a konnektorból is feltölthető Volt nevű elektromos koncepcióautójukat. 

Elemzők szerint a GM modelpalettája jelentős átalakításokat igényel; a gyár eddig egyre nagyobb és nagyobb szabadidő autókat gördített le a futószalagról, azonban a körülmények megváltoztak: a benzinárak emelkedése és a globális felmelegedés egyaránt visszaütött a gyártóra. A GM azt is bejelentette, hogy a Hummerral kapcsolatban minden lehetőséget megvizsgálnak: a teljes átalakítástól a márka részleges vagy teljes értékesítésig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.