Az első három negyedévben

Rekorderedményt ért el a Ferrari

Rekordszámú értékesítés és rekordbevétel után 7,6 százalékkal nőtt a Ferrari nyeresége az első kilenc hónapban.

2012.11.07 18:57MTI

A Ferrari az első háromnegyed évben értékesítési árbevételét 10 százalékkal 1,764 milliárd euróra növelte, az eladott autók száma pedig hat százalékkal 5267-re emelkedett. Az adó előtti eredmény 6,9 százalékkal 232,8 millió euróra, a nettó nyereség 7,6 százalékkal 152,4 millió euróra nőtt.
   
A két luxussportkocsi-gyártó, a Ferrari és a Maserati együtt 264 millió euróval járult hozzá az anyavállalat, a Fiat SpA első kilenc havi adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredményéhez.
   
A Ferrari eredményének javulása elsősorban az Egyesült Államokban a 2011 első kilenc havihoz képest 16 százalékkal 1356-ra növekedett eladásainak volt köszönhető. Az amerikai piac adja a Ferrari eladásainak 26 százalékát.
   
A Ferrari második legnagyobb piaca Kína, ahol az idei első kilenc hónapban 566 autót adott el, 7 százalékkal többet, mint tavaly.
   
Az európai autópiaci forgalom visszaesése nem érintette a luxus sportkocsikat gyártó vállalatot. Eladásai csak belföldi piacán, Olaszországban csökkentek, ahol a luxusautók megemelt adója miatt 238 autót adott el, 49 százalékkal kevesebbet mint tavaly. Nagy-Britanniában azonban 37 százalékkal, Németországban pedig, legnagyobb európai piacán kilenc százalékkal 534 autóra nőttek eladásai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.