Korszerűsítési program

Felújítások a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon

Az év végéig befejeződik a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonal 19 állomásának mintegy 1,1 milliárd forintból végrehajtott rekonstrukciója.

2012.07.09 19:20MTI

Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese a már felújított nagykátai vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón ismertette a nagyszabású korszerűsítési program eddig befejeződött és még folyamatban lévő elemeit. Közölte: a MÁV Zrt. önerőből finanszírozza a mintegy 1,1 milliárd forintos beruházás-sorozatot, amely a vonal kilenc állomásán már elkészült, további tíz megállóhely pedig az év végéig újul meg. Két helyszínen - Maglódi nyaralónál és Szentmártonkátán - a korábbi épületek elbontását követően új utasfelvételi létesítményeket építenek. 

Elmondta: a fejlesztést azt tette szükségessé, hogy a 120a jelű Rákoshegy–Újszász–Szolnok vasútvonal utasforgalma folyamatosan növekszik. Évente több mint 8,5 millió utas számára kíván a kor követelményeinek megfelelő, komfortos feltételeket biztosítani a vasúttársaság. A helyettes vezető kiemelte, hogy a felújítások után az utasok kényelmes, jól tisztán tartható, akadálymentes, klimatizált és korszerű fűtéssel ellátott utastereket vehetnek birtokba. 

Az esőbeállók kivitelezése lehetővé teszi jegykiadó automaták későbbi beépítését. Jelezte: a jól működő gyömrői modellt alapul véve az egységes belső kialakítású, ám eredeti arculatukat megőrző, esetenként műemlék vagy műemlék jellegű épületek üzemeltetésével több helyen is az önkormányzatokat bízza meg a vasúttársaság. 

A MÁV ezzel kapcsolatban megkereste az érintett települések polgármestereit, Sülysáp, Maglód, Mende, Zagyvarékas, Tápiószecső valamint Tápiószele helyhatósága már vállalta az együttműködést. Eszerint az önkormányzat szabadon vállalt közfeladatként végzi az állomásépületek és közvetlen környezetük működtetését, alapvető karbantartását, ezért cserébe a MÁV támogatást nyújt. A program megvalósulásától az érintettek az utasok számára is jól látható, értékelhető szolgáltatási minőségjavulást várnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.