Magyar gyártmányú, kilőtt, de fel nem robbant

Elszállították a Zuglóban talált aknavető gránátot

Elszállították a tűzszerészek péntek délután azt a 120 milliméteres aknavető gránátot, amelyet a XIV. kerületi Róna utcában, csatornaépítés közben találtak.

2012.07.06 16:00MTI

Várkonyi Melinda főhadnagy, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs tisztje elmondta: a tűzszerészek a helyszínen megállapították, hogy egy magyar gyártmányú, kilőtt, de fel nem robbant gránátot találtak, amely emiatt veszélyesnek minősül. A tűzszerészek elszállították és a Városligetben semmisítik meg a robbanóeszközt - tette hozzá. A Róna utcában a lezárást feloldották, s azok, akiket ideiglenesen kitelepítettek, visszatérhettek az otthonukba. 

Kora délután a HM sajtóirodája közölte az MTI-vel, hogy egy második világháborús aknavető gránátot találtak a csatornafelújítás során Zuglóban, a Róna utca 85. számú ház előtt, két méter mélyen. A vizsgálat idejére a területet 150 méteres sugarú körben lezárták, a környéken lakókat ideiglenesen kitelepítették. A HM előzetes tájékoztatása szerint az intézkedés 30-50 embert érintett volna, de az önkormányzat délután azt közölte az MTI-vel, hogy csak nyolc embernek kellett egy időre elhagynia az otthonát, ennyien voltak éppen otthon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.