Heti 5 ezer hatfokozatú sebességváltót gyártananak

A Renault üzembe helyezte romániai sebességváltó gyárát

A Renault üzembe helyezte a Mioveni-Pitesti Dacia gyárban új sebességváltó gyártó üzemét. A beruházás 146 millió euróba került és 2010-ig további bővítésekkel 214 millió euróra emelkedik - jelentette a román Mediafax hírügynökség.

2008.05.13 12:58MTI

A Renault Mécanique Roumanie hetente mintegy 5 ezer hatfokozatú sebességváltót állít elő nyolc Renault és hét Nissan modellhez. Az üzem teljes termelése exportra kerül. Az alkalmazottak száma a jelenlegi 342 főről 2009 végéig 660-ra emelkedik. A Mioveni-Pitesti üzemben a Dacia Logan típust gyártja a Renault. 2007-ben 230 ezer darab gördült le a szalagról. Az idei év végéig a gyártókapacitást évi 350 ezerre emelik. A jelenleg a Dacia Logan autót gyártó üzem 1999-es átvétele óta "a Renault mintegy 1,2 milliárd eurót invesztált Romániában" - közölte Renault Group Romania igazgatója Francois Fourmont az üzem avatási ünnepségén.
 
Az elkövetkező három évben a francia autóipari konszern további 600 millió eurót tervez befektetni Romániában - mondta Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök. A dél-romániai craiovai autógyár márciusi átvétele óta a Ford által, Románia a legjelentősebb autógyártóvá lépett elő Délkelet-Európában - mutatott rá. A Ford 675 millió eurót tervez befektetni a craiovai üzembe, ahol kezdetben a Ford Transit modellt, majd a későbbiekben egy újonnan kifejlesztendő B-kategóriás személygépkocsi modellt szerelik majd össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.