Kilenc százalékkal csökkent az értékesítés

Kevesebb autót adtak el Romániában, mint egy éve

Romániában csökkent a személyautók és haszonjárművek értékesítése az idei év első három hónapjában az egy évvel korábbihoz képest.

2012.04.15 13:33MTI

A járműgyártók és -importőrök adatai szerint január-március között 16.719 járművet adtak el Romániában, közel kilenc százalékkal kevesebbet, mint tavaly az első három hónapban.
   
Az értékesítésben már nem a Dacia Logan, hanem a Duster áll az élen, a terepjáró népszerűsége folyamatosan nő. A harmadik helyen a Skoda, a negyediken a Ford van.
   
Növekszik a dízel meghajtású autók részesedése, amelyek az eladott gépjárművek több mint 60 százalékát tették ki az első negyedévben, az egy évvel korábbi 48,6 százalékkal szemben.
 
   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.