Luxus lett?

Németországban jobban drágult az autótartás, mint a megélhetés

Németországban egy év leforgása alatt jobban drágult az autótartás, mint a létfenntartás - derül ki a német ADAC autóklubnak az üzemanyagárak alakulásáról közzétett elemzéséből.

2012.04.13 16:27MTI

Az elmúlt egy év alatt 7,7 százalékkal drágultak az üzemanyagok, ami miatt az autótartás költségei tavaly március óta 3,1 százalékkal, míg a megélhetési költségek 2,1 százalékkal emelkedtek.

A benzin és a dízel ára hosszabb távon is lényegesen nagyobb ütemben nőtt, mint az infláció: 2005 óta 40 százalékkal, miközben a fogyasztói árak 13 százalékkal emelkedtek.

Az üzemanyag mellett az alkatrészek is jobban drágultak az átlagosnál egy év leforgása alatt - 3,9 százalékkal -, a javítási költségek 3,2 százalékkal mentek fel. Csupán az autók ára maradt szinte változatlan, itt mindössze 0,6 százalékos volt a drágulás márciusban az egy ével korábbihoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.