Két forinttal lesz olcsóbb a gázolaj

Történelmi csúcsra ugrik a benzin ára

Ismét új történelmi benzinár-csúcs szerdától: 4 forinttal nő a benzin ára, de két forinttal csökken a gázolajé.

2012.03.26 13:33holtankoljak.hu

Így a benzin átlagos ára 445 forintra nő, míg a gázolajé 442 forintra csökken. 50 literrel számolva, 3350 forinttal kerül többe egy tank benzin, mint tavaly ilyenkor, és ugyanennyivel kerül többe egy tank gázolaj is, mint 2011 márciusában!

A múlt héten mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára nőtt: 5 forinttal a benziné, 4 forinttal a gázolajé. Két hete 7-7 forinttal emelkedett mindkét üzemanyagfajta ára. A szerdai árakkal számolva már 31 forinttal kell többet fizetnünk benzinért, és 9 forinttal kerül többe a gázolaj, mint az év első
napján.

Az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások árai között elérheti literenkénti 30 forintot is a benzin- és a gázolajár esetében is. Tavaly ilyenkor 378 forint volt a benzin, és 375 forint a gázolaj országos átlagos ára. Ezek szerint egy 50 literes tankolást tekintve 3350 forinttal kerül többe egy tank benzin, mint tavaly ilyenkor, és ugyanennyivel kerül többe egy tank gázolaj is, mint 2011 márciusában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.