Bajban Németország?

Nemzetet gyilkol a szakemberhiány Németországban

A Siemens vezérigazgatója Peter Löscher szerint a németországi jólét alapjait fenyegeti a műszaki szakemberhiány.

2012.03.11 16:39MTI

"Németország mindig is a mérnökök és a mesteremberek hazája volt, de mostanra kifogyott az utánpótlás. A Siemensnél 2020-ig akár 14 ezerre is emelkedhet a létszámhiány, elsősorban a szakmunkások és a mérnökök soraiban" - mondta Löschner a Bild am Sonntag magazinnak. 

"Ez már nem csak hogy jólétünk alapjait, de a 'Made in Germany' megjelölés becsületét is fenyegeti." (A Siemens világszerte 360 ezer, Németországban 128 ezer alkalmazottat foglalkoztat.) A Siemens vezérigazgatója higgadtan tekint az IG Metall szakszervezettel folyó bértárgyalásokra: "nem én ülök a tárgyalóasztalnál, de a lehető legnagyobb bizalommal vagyok azokkal szemben, akik ezzel a kérdéssel foglalkoznak. 

Meg fogják találni az értelmes megoldást." Löschner kihangsúlyozta, hogy "a Siemens világszerte versenyképes bérek fizetésére törekszik és fejlett technológiai vállalatként semmilyen összehasonlításban sem a spektrum alján helyezkedik el".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.