Négy kerékre pörögnek

Kína rágyúrt egy autógyárra

A kínai Great Wall kedden adja át bulgáriai autógyárát, ami az első kínai autóösszeszerelő üzem az Európai Unióban.

2012.02.21 07:44MTI

Az észak-bulgáriai Lovecs közelében található gyárban az első évben négyezer terepjárót fognak előállítani, de a kapacitás akár évi 40-70 ezer darabra is növelhető pótműszakok beiktatásával.

A bolgár Litex céggel közös vállalat kezdetben 150 embert foglalkoztat, ők szerelik össze a Kínából odaszállított részegységeket. Az autókat kezdetben a bolgár piacon kívánják értékesíteni - nem utolsó sorban az alacsony árak miatt -, később azonban terjeszkedni akarnak Európában. Az üzemben gyártandó Voleex C10 szedán és a Steed 5 pick-up modell ára átszámítva 8.200-12.800 euró között lesz.

A Great Wall a vezető terepjáró gyártó Kínában, több üzeme is van már külföldön, többek között Oroszországban, Indonéziában, Egyiptomban és Ukrajnában. Lovecsben nem ismeretlen az autógyártás: 1966 és 1990 között orosz gyártmányú autókat szereltek itt össze, elsősorban 408-as Moszkvicsokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.