Rekordévet zárt

A Volvo kitudta magának 2011-et

A svéd Volvo haszongépjármű gyártó vállalat rekordforgalommal és nyereséggel zárta a 2011-es évet.

2012.02.03 14:32MTI

A nettó nyereség az előző évi 11,2 milliárd svéd koronáról 18,1 milliárd svéd koronára (1,2 milliárd euróról 2 milliárdra) az értékesítési árbevétel pedig 264,7 milliárd koronáról 310,4 milliárdra nőtt.

A negyedik negyedévben a Volvo nyeresége 3,4 milliárd koronáról 4,8 milliárd koronára emelkedett, ugyanakkor a csökkenő kereslet miatt kénytelen volt termelését lassítani.

Olof Persson vezérigazgató szerint a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetben nehéz lenne előrejelzést adni az idei évre, ugyanakkor a nehéz tehergépjárművek iránt Európában csökkenő keresletet minden bizonnyal ellentételezi majd az észak-amerikai növekedés.

A Volvo lényegesen jobb eredményről számolt be, mint néhány nappal korábban a Volkswagen tulajdonában lévő szintén svéd Scania haszongépjármű gyártó vállalat. A Volvo AB haszongépjármű gyár független a kínai tulajdonban lévő Volvo Cars személygépkocsi gyártó vállalattól.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.