Ennyi volt a porzás

Búcsúznak a Dakartól: kizárták Sebestyénéket a versenyből

A Dakar-rali szervezői hétfőn kizárták versenyből a Sebestyén Sándor, Bognár József kettőst.

2012.01.09 15:38MTI

A helyszínről érkezett beszámoló szerint a Toyota Land Crusierrel versenyző magyar páros azért nem vehet részt a továbbiakban a viadalon, mert a szombati hetedik, Copiapo-Copiapo közötti szakaszon túlságosan sok úgynevezett WPM-pontot hagytak ki. A WPM, a rejtett útvonal-pontokat jelenti, amelyeket kötelezően érinteni kell a pilótáknak.

A szabályok szerint egy mért szakaszon legfeljebb három WPM-pontot szabad kihagyni. A 2009-es Dakaron hasonló okok miatt zárták ki a tavalyi győztes katari Nasszer al-Attijahot.

Sebestyénék vasárnap este még szerepeltek a rajtlistán, ám reggel már nem engedték őket elstartolni. Hétfőn a Copiapo és Antofagasta közötti 722 km-es táv vár a résztvevőkre.

Az egyetlen magyar résztvevő, Szalay Balázs a 41. az összetettben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.