Hosszabb menetidő több hónapon keresztül

Lassulnak a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon 2011. december 21-étől, szerdától az utasok 10-15 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak, mert Kelenföld és Győr között, több szakaszon 80 kilométer/órás sebességkorlátozásokat kell bevezetni.

2011.12.20 17:20ma.hu

A két vágányon összesen mintegy 50 kilométernyi szakaszt érintő, az utazás biztonsága érdekében bevezetésre kerülő sebességcsökkentés azért vált szükségessé, mert a nemrégiben lefolytatott műszeres vizsgálatok olyan pályahibákat mutattak ki, amelyek következtében az eredeti pályasebesség biztonsági okok miatt nem tartható.

Az ideiglenes sebességkorlátozás bevezetésével a MÁV Zrt. vezetésének célja az utasok maximális biztonságának garantálása.
 
A sebességkorlátozással párhuzamosan, a MÁV Zrt. szakemberei megkezdték a Kelenföld–Győr szakaszon feltárt pályahibák azonnali elhárítását. A munkálatok előre láthatóan 2012. március 31-ig tartanak annak érdekében, hogy az 1-es vonal említett szakaszain ismét az eredetileg engedélyezett sebességgel haladhassanak a járművek.

Az átmeneti sebességkorlátozással összhangban, a csatlakozások fenntartása és a késések enyhítése érdekében a vasúttársaság ideiglenes menetrendet dolgoz ki a Budapest–Győr–Hegyeshalom, valamint a csatlakozó vonalakon közlekedő vonatokra. Az ideiglenes menetrend életbe lépéséről az előírt rendelkezéseknek megfelelően időben és folyamatosan tájékoztatják az utasokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.