Nem történt műszaki meghibásodás

Füst a metróban: egy vasdarab hullott a sínre

Nem műszaki meghibásodás, hanem a pályatestre esett vasdarab keltette elektromos ív okozta a füstöt, amely miatt ma reggel ki kellett üríteni a Deák Ferenc téri metróállomást.

2011.12.09 15:20MTI

A fővárosi tűzoltóság szóvivője reggel azt mondta: a BKV jelzése alapján azért vonultak hármas, kiemelt fokozattal a helyszínre, mert a bejelentés szerint az egyik szerelvényben tűz ütött ki, és a közlekedési társaság kérésére segédkeztek a metró Deák téri állomásának kiürítésében.
   
Kisdi Máté közlése szerint hőkamerákkal is átvizsgálták a metrószerelvényét, de nem találták meg a tűz okát, ezért azt valószínűsítették, hogy a füst a fékrendszerből származott.
   
A BKV közleményében tudatta: a zavart az okozta, hogy "egy idegen, fémtartalmú tárgy" a pályatestre került, és elektromos ívet húzott a tápfeszültséget adó harmadik sín és az állomásra beérkező jármű forgóváza között.
   
A tizedmásodpercekig tartó elektromos ív hatására a fémtárgy elolvadt, a járműben kár nem keletkezett - tette hozzá a BKV. A helyszínelés ideje alatt a 3-as metró vonalán a Nagyvárad tér és a Lehel tér között pótló autóbuszokkal lehetett utazni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.