Sok gondot okozott a pálya a pilótáknak

F1 - Brazil Nagydíj: Webberé az első szabadedzés, Alonso autója megállt

Mark Webber nyitott az élen a Brazil Nagydíj első szabadedzésén.

2011.11.25 15:06f1-live.hu

Pontban 13:00-kor zöldre váltottak a lámpák Interlagosban és megkezdődött az első szabadedzés. Ahogy azt már hosszú ideje megszokhattuk, a versenyzők az installációs körök után visszatértek a boxba.
 
A nehézkesen beinduló folyamatos körözésben több újonc is részt vehetett Interlagosban. A HRT-nél Liuzzi helyére Charouz ülhetett, míg a Lotus Renault-ba Petrov helyén Grosjean, Razia Trulli helyén a Team Lotus-nál, Vergne a Toro Rosso-nál Buemi helyén és Hülkenberg Sutil helyén a Force India volánja mögött.
 
A pálya több gondot is okozott eleinte a pilótáknak, a legnagyobbat Kamui Kobayashi-nak, aki fél órával az első szabadedzés vége előtt megforgatta a Sauber-t a 9-es kanyarnál, de a japán pilótának szerencséje volt és vissza tudott térni a pályára. Romain Grosjean alatt megállt a Lotus Renault 25 perccel az edzés vége előtt, így kénytelen volt idő előtt befejezni a szabadedzést. A BBC munkatársainak jelentése alapján a műszaki probléma forrása a meghibásodott kuplung volt.
 
Ezzel még nem volt vége a technikai hibáknak. Kevesebb mint 5 perccel az edzés vége előtt Fernando Alonso alatt is megállt az autó.
 
A legjobb köridőket tekintve Felipe Massa, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel sorra javították meg saját idejüket, majd Jenson Button volt az, aki 1:13-as kört tudott futni elsőként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.