Magasan gurulnak az előrejelzések

A német autógyártók nem aggódnak

A gyengülő növekedés, a romló világgazdasági mutatók dacára sem aggódnak a német autógyártók, nem látva okot, hogy előrejelzéseiket csökkentsék.

2011.09.04 18:15MTI

Az Audi, a BMW és a Daimler vezetői továbbra is derűlátók: hétvégi nyilatkozataikban megerősítik, hogy a járműpiaci konjunktúra 2012-ben is kitarthat.

Az Audi úgy véli, hogy meghaladják az idei 1,2 milliós értékesítési célt, a Daimler az idén egyenesen értékesítési rekordot vár 1,35 millió jármű eladásával, míg a BMW 1,6 millió jármű értékesítését tervezi.

A német gyártók még az Egyesült Államokban sem várnak különösebben nagy visszaesést - a munkaerőpiac kedvezőtlen alakulása ellenére sem - mivel úgy vélik, hogy az amerikai piac 2008-ban kezdődött válságából még most sem tért magához teljesen, ezért egy újabb nagy zuhanás valószínűtlen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.