Otthon nincs elég szakember

Kelet-európai mérnökökre fáj a Volvo foga

Kelet-Európában és Dél-Európában kezd mérnököket toborozni a Volvo személyautógyár, mert otthon nem találnak elég szakembert a Siemens céggel közösen tervezett elektromos autó gyártásához.

2011.08.31 16:54MTI

A Volvo Cars humán ügyekért felelős alelnöke szerint az autóiparban nagy hiány van villamosmérnökökből, ezért próbálnak külföldről szakembereket hozni a göteborgi központba.
   
Maria Gravare Molin elmondta, hogy eddig kétszáz mérnököt vettek fel, és további 200-zal folynak a tárgyalások, de még több szakemberre is szükség van.

Erről konkrét számot nem közölt, de a kínai tulajdonban lévő vállalatnál nemrégiben jelentették be, hogy ezer mérnököt akarnak alkalmazni elsősorban üzemanyag takarékos modellek kifejlesztésére.
   
Az alelnök tájékoztatása szerint pillanatnyilag a gyakorlati kérdések megoldásán dolgoznak Göteborg városvezetésével közösen, hogy vonzóvá tegyék az ottani munkavállalást a külföldieknek.
   
A kínai Geely Holding Group tulajdonában lévő Volvo szerdán kötött együttműködési megállapodást elektromos autó fejlesztésére és gyártására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.